hello world!
Published: 18 juni 2015

Afslanksupplementen? Denk aan uw gezondheid!

Tegenwoordig zijn er veel supplementen in omloop die je zouden helpen bij afvallen. Van geen enkel supplement is de werking ooit wetenschappelijk bewezen. Veel mensen denken: baat het niet, dan schaadt het niet. Dat is NIET het geval en daarom moet je voorzichtig zijn met het gebruik van afslanksupplementen. Bepaalde afslanksupplementen kunnen wel degelijk schadelijk zijn. Regelmatig komt het voor dat ze al dan niet met opzet zijn gemengd met stoffen die effect hebben op je hartslag zoals ephedrine en DMAA (dimethylamylamine). Deze stoffen geven je een gejaagd gevoel. Daardoor kan je het idee krijgen dat je er actiever van wordt en er dus van gaat afvallen. Wat achteraf blijkt niet zo te zijn. Ze geven gezondheidsrisico's  zoals paniekaanvallen, trillen, slapeloosheid, misselijkheid en vermoeidheid. Dergelijke afslanksupplementen  zijn zelfs in verband gebracht met hartaandoeningen en hersenbloedingen. Gebruik ze dus niet! Misschien is het goed om te weten dat stoffen zoals ephedrine en DMAA staan op de dopingslijst bij de topsporters.

Vergeet ook niet dat sommige stoffen, ook al gaat het om homeopathische middelen, kunnen een wisselwerking hebben met de medicijnen die u gebruikt. Raadpleeg uw huisarts of apotheek als u van plan bent een middel te gaan gebruiken zonder voorschrift van uw (huis)arts.

Heb jij ook hulp nodig bij je dieet

Ga dit niet alleen aan
Maak een afspraak
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 06-01-2024L. Kesojan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram