1. 70 procent van voedingsmiddelen in supermarkt is sterk bewerkt. Slechts 16 procent van de producten is vers, onbewerkt of licht bewerkt.
  2. 92 procent Nederlanders eet tussendoortjes.  Van alle Nederlanders eet 40 procent dagelijks minstens een tussendoortje die ze niet hadden gepland. Jongeren zijn vooral dol op ongezonde snacks zoals koek en chips.
  3. In 2040 heeft 62 procent van de volwassenen overgewicht.  In Nederland zal dan gaan om maar liefst 9,1 miljoen mensen met overgewicht ( BMI > 25).
  4. Gezonde leefstijl kan 1 op 3 gevallen borstkanker voorkomen. Sterk bewijs dat alcoholconsumptie de kans op borstkanker verhoogd. Lichaamsbeweging is van grote belang om de kans op borstkanker te verkleinen.
  5. 75 procent van mensen met garnalenallergie zijn ook allergisch voor meelworm.
  6. 43 procent van oncologieverpleegkundigen vindt dat ze over onvoldoende kennis beschikken om kankerpatiënten advies over voeding te geven.
  7. Bij zwangerschapsdiabetes ontwikkeld 1 op 3 vrouwen later diabetes type 2. Ruim 35 procent vrouwen ontwikkeld binnen 6 jaar pre-diabetes of diabetes type 2.

Voor gezonde voeding en leefstijl neem contact op met FitAssen!