hello world!
Published: 26 januari 2016

Feiten en fabels over voeding

1. Door dagelijks (multi)vitamines te gebruiken kun je daarmee groente en fruit vervangen 

Is een fabel, want een (multi)vitamine is geen vervanging voor een gezond eetpatroon. Groente en fruit leveren naast vitamines en mineralen ook voedingsvezels. Ook bevatten ze een groot aantal bio-actieve stoffen zoals carotenoïde, lycopenen en flavonoïden.

2. Baat het niet, dan schaadt het niet!

Is een fabel, want bij sommige vitamines of mineralen kan te veel bij langdurig gebruik zelfs schadelijk zijn.

3. Vitaminepillen helpen voor de weerstand

Is een fabel. Veel mensen gebruiken in de wintermaanden extra vitaminepillen om hun weerstand op peil te houden. Maar het is nooit wetenschappelijk aangetoond dat je daardoor minder snel ziek wordt. In sommige gevallen zijn vitaminepillen wel nodig en aanbevolen. Wil jij graag weten of dat ook voor jou geldt neem gerust contact op met FitAssen. 

4. Vruchtensappen zijn niet gezond

Is een feit. Ook in vruchtensappen zitten veel suikers zoals in frisdrank. De hoeveelheid suiker van een glas vruchtensap is vergelijkbaar met 7 suikerklontjes. Dat geldt ook voor vers geperst sap.

5. Ongefilterde koffie is ongezonder dan gefilterde koffie

Is een feit. In ongefilterde koffie zit namelijk het stofje cafestol. Het stofje heeft een LDL-cholesterol verhogend effect. Een teveel aan LDL-cholesterol in je bloed blijft plakken aan de binnenkant van je bloedvaten. Dus vergoot de kans op bijvoorbeeld een hartaanval of beroerte. De advies is om geen kookkoffie te drinken. 

6. Zwarte en groene thee hebben bloeddrukverlagend effect

Is een feit. De onderzoeken hebben aangetoond dat zwarte en groene thee bloeddrukverlagend zijn en daarmee de kans op een beroerte verkleinen. Witte thee ligt een beetje tussen de zwarte en de groene thee en heeft daarmee waarschijnlijk dezelfde effecten op de gezondheid. De advies is om dagelijks niet meer dan 3 koppen thee te drinken.

7. Kruidenthee is eigenlijk geen echte thee

Is een feit, want kruidenthee komt niet van de theeplant. Het is een aftreksel van planten, vruchten, een mengsel van kruiden, bloemen en specerijen zoals zoethout of kamille. Kruidenthee telt daarom niet mee met de 3 koppen zwarte thee en groene thee. 

Heb jij ook hulp nodig bij je dieet

Ga dit niet alleen aan
Maak een afspraak
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 06-01-2024L. Kesojan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram