hello world!
Published: 12 april 2018

Forever young....

Uit een onderzoek is gebleken dat een gezond voedingspatroon met veel fruit en groenten lijkt ervoor te zorgen dat vrouwen minder rimpels in het gezicht ontwikkelen.

Vrouwen die hoog scoren op gezonde voeding als fruit, groenten en vis, en laag op vlees, suikers, verzadigde vetten en alcohol, was het percentage rimpels significant lager. Daarentegen ging Mediterrane dieet  met veel groenten en fruit, weinig vlees, veel vis, olijfolie én een dagelijks glas wijn niet gepaard met significant minder rimpels. Alcohol doet de effecten teniet als het om rimpelvorming gaat.

De mannenhuid lijkt zich daarentegen niet te laten beïnvloeden door een gezonde voeding. Hoe dat mogelijk is? Is niet helemaal duidelijk maar uit eerdere onderzoeken is vastgesteld dat bij mannen andere factoren een rol spelen als het gaat om rimpelvorming.

Het neemt echter niet weg dat gezonde voeding en voldoende beweging een positief effect heeft op verouderingsprocessen in het lichaam en draagt bij aan de gezondheid van ouderen.

BRON: Minder rimpels door hoge inname van groenten en fruit

Heb jij ook hulp nodig bij je dieet

Ga dit niet alleen aan
Maak een afspraak
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 06-01-2024L. Kesojan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram