hello world!
Published: 26 juni 2017

Het verlangen naar `The Beach Body´

Gelukkig is iedereen verschillend, niet alleen qua innerlijk maar ook de uiterlijk. Je  hebt ze in alle maten en lengtes. Toch willen veel mensen een beachbody en verlangen daar heel erg naar. 

Maar hoe realistisch en haalbaar is een perfecte beachbody? Zijn de modellen van Victoria Secret, Sylvie Meis en andere bekenden allemaal zo perfect? We weten immers ook dat er een "heilig" computerprogramma genaamd photoshop bestaat. Deze doet alle imperfecties in een handomdraai verdwijnen. Ook word het figuur hier en daar wat aangepast. Dit om een ideaal beeld neer te zetten voor de lezers/ lezeressen. Niet iedereen is er even gevoelig voor, maar voor degene die daar wel struggles mee hebben leg ik het uit hoe het werkt.

Wat is een beachbody?

Een beachbody is een perfect gevormde lichaam om in een bikini de strand op te gaan. Bij een beachbody heb je dus een strak getraind lichaam en geen overbodige vetmassa. Dat bereik je niet zo gemakkelijk, want je moet dan 6 keer per week trainen (krachttraining en cardio) en daarnaast heel streng op je voeding letten. De koolhydraten zijn dan ook je grootse vijanden. Door een aantal weken of maanden dit vol te houden kan je een "droog" lichaam ontwikkelen. Waar je echter rekening mee moet houden is dat zo een eetpatroon absoluut niet gezond is, je mist daardoor veel voedingstoffen en is nooit voor een langere periode vol te houden. 

Maar hoe doen al die celebrities en Instagram fitness gurus het allemaal toch? 

Zij krijgen een goed lichaam ook niet zomaar cadeau. Daar investeren ze veel tijd en werk in. De resultaten worden met bloed, zweet en tranen behaald.

Wat maakt het dan toch het verschil? Zij trainen 6-7 dagen in de week met een personal trainer, de workout is vaak 3 uur lang. Bijvoorbeeld voor een catwalk show is het vaak de voorafgaande weken tweemaal daags 3 uur trainen. Zij hebben een zeer strakke voedingsschema en koken vaak niet voor zichzelf. Er is een grote team die er dag en nacht voor ze klaar staat maar ook wel voor grotendeels bepaald wat zij wel en niet mogen doen. De reden dat zij het volhouden is dat het hun beroep is en krijgen daar ontzettend veel geld voor.

Toch zie je ook de beroemdheden vaak jojoën. Dat komt omdat ze tussen de opdrachten/ opnames door gewoonweg ook een mens zijn en niet altijd zo strikt kunnen blijven. Het moet ook leuk zijn, je leeft maar slechts een keer. Zodra ze weer gevraagd worden hebben ze dus een heel team die ze weer opnieuw door het proces heen sleept en zo gaat dat de hele tijd maar door. 

Conclusie

Is een beachbody je ultieme droom en je bent bereid om ervoor te gaan? Dan moet je dat zeker doen. Het is toch geweldig om een uitdaging aan te gaan en je wens te vervullen!

Ben je niet zo gevoelig hiervoor en vind je het wel prima zoals het is? Dat is natuurlijk helemaal goed. Je moet je vooral niet gedwongen voelen om er iets te doen omdat het een hype is. Wees vooral jezelf! 

Voor iedereen die er tussenin zit zorg dat je gewoon fit bent door gezonde voeding en voldoende beweging. 

Maar vooral onthoud dat een plaatje uit het tijdschrift nooit haalbaar is zonder photoshop. Je kunt niet opeens door af te vallen een mooie bronze glow krijgen, je moedervlek, cellulite of een litteken doen verwijderen. Er zijn geen mensen zonder imperfecties en dus streef vooral niet naar de onhaalbare perfectie, want dan zal je keer op keer teleurstellingen hebben...

Heb jij ook hulp nodig bij je dieet

Ga dit niet alleen aan
Maak een afspraak
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 06-01-2024L. Kesojan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram