Italiaanse salade met mozzarella, paprika en tomaat (4 per.)

Ingrediënten:                                                             Ingrediënten voor de dressing:

1 Krop Romeinse sla                                                 2 el azijn

½ Gele paprika                                                          3 el olijfolie

2 Vleestomaten                                                         1 tl mosterd

2 kleine uitjes                                                            mespunt suiker

2 bolletjes mozzarella (ca. 200 gram )                 zout en versgemalen peper naar smaak

2 el fijngehakt basilicum

Bereidingswijze:

Maak de sla schoon en pluk de bladeren fijn.

Was de paprika en tomaten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes/ stukjes.

Snijd mozzarella in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. breed.

Pel en snipper de uitjes.

Klop een dressing van de genoemde ingrediënten.

Doe alle ingrediënten in een grote schaal en giet de dressing erover. Hussel alles zorgvuldig door elkaar.

Maak het af met een garnering van basilicum en serveer direct (aangemaakte sla wordt snel slaap).

Voedingswaarde per persoon:

351 kcal

16 gram eiwit

30 gram vet

3 gram koolhydraten