hello world!
Published: 6 september 2016

Nieuwtjes en weetjes...

 

De zomer zit er weer op en iedereen gaat weer verder met studeren of werken.

Dus is het weer hoog tijd om wat nieuwtjes en weetjes over voeding en fitness met jullie te delen. Vandaag staat voeding centraal.

Nieuwtjes:

 1. Sinds gisteren is er een campagne 'Structureel voedselonderwij voor ieder kind' gestart om voedselonderwijs op de agenda te krijgen bij de politieke partij en in de maatschappij.  Als jij ook zo belangrijk vindt dat je kind voedselonderwijs krijgt dan kan je de petitie tekenen op http://youthfoodmovement.nl/4730-2/
 2. In 2017 vindt de consument bij Albert Heijn geen stripfiguren meer op de verpakking van ongezond voedsel. Hiermee willen ze voorkomen dat deze plaatjes en afbeeldingen van kinderidolen het ongezond eten gaan promoten en dus minder aantrekkelijk worden. Het proces van nieuwe verpakkingen gaat niet in een keer en wordt in fases uitgevoerd. Dat betekend dat het pas aan het einde van 2017  afgerond zal zijn.
 3. Onderzoek bevestig dat overgewicht verhoogd nog meer soorten kanker dan voorheen gedacht werd. Ook hierbij vormt overgewicht een verhoogd risico:
  • Maagkanker
  • Leverkanker
  • Galblaaskanker
  • Alvleesklierkanker
  • Eierstokkanker
  • Schildklierkanker
  • Hersenvlieskanker
  • Bloedcelkanker

Weetjes:

 1. Wist je dat elke dag 2000 Nederlanders voedselinfectie oplopen? Dat kan je makkelijk voorkomen door te werken in een schone omgeving ( keuken), veilig koken ( met schone gerei en op juiste temperatuur verhitten) en op de juiste manier om te gaan met de kliekjes.
 2. Wist je dat chocolade niet verslavend is zoals het wordt beweerd? Maar het heeft wel enige effect op alertheid en stemming.
 3.  Wist je dat mensen met een aangeboren stofwisselingsziekte (PKU) kunnen het aminozuur fenylalanine uit aspartaam niet verteren? Producten die aspartaam (E951 en E962) bevatten hebben ook nog een waarschuwing ‘bevat een bron van fenylalanine’.
 4. Wist je dat er ook mensen zijn die overgevoelig zijn voor sulfiet? Zij moeten producten mijden met zwaveldioxide (E220) en kaliumbisulfiet (E228).

Heb je vragen of twijfel je ergens over wees gerust om contact op te nemen met FitAssen. FitAssen helpt je graag!

Heb jij ook hulp nodig bij je dieet

Ga dit niet alleen aan
Maak een afspraak
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 06-01-2024L. Kesojan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram