In 2015 is er al een onderzoek geweest naar de sushi in all-you-can-eat restaurants en het bleek dat de sushi vaak niet vers was en werd onhygiënisch bereid.

In augustus 2017 verscheen een publicatie van de Consumentenbond met een nieuwe test. Deze keer gaat het namelijk om bezorg- sushi.

Uit onderzoek blijkt dat 31% van de bezorg-sushi uit de test niet goed scoort. Hygiëne is daarbij slecht en er is zelfs poepbacterie (E. coli- bacterie) aangetroffen bij twee restaurants. Met de versheid gaat het een stuk beter maar ook onder de norm, waarbij 3 restaurants een dikke onvoldoende scoren.

De beste en slechtste bezorg- sushi kwam volgens de test uit Leiden. SushiPoint in Leiden had de meest verse en hygiënische sushi. Sushi Time was én niet vers én zeer onhygiënisch bereid.

In Groningen bleek de sushi onvoldoende te scoren en was zelfs E. coli- bacterie aangetroffen. Cafetaria Floresstraat had wel hygiënisch bereide sushi maar de vis was verre van vers. Restaurant Okami had een zeer slechte hygiëne, maar de vis was namelijk wel vers.

Ook Amersfoort moest eraan geloven, want daar werd ook E. coli- bacterie aangetroffen.

Bron: Consumentenbond.nl