hello world!
Published: 23 oktober 2018

Suikerhoudende dranken verhogen bloeddruk van uw kind

Uit een onderzoek van het AMC in Amsterdam is gebleken dat kinderen die meer suikerhoudende dranken gebruiken hogere bloeddruk hebben. Het onderzoek werd gehouden bij ruim 2500 kinderen van 5 à 6 jaar en bijna 800 kinderen van 11 à 12 jaar.

Het is over het algemeen bekend dat gebruik van veel suikers zorgt voor cariës, overgewicht en vermoeidheidsklachten. Echter blijkt dat ook de bloeddruk daardoor kan stijgen. Zelfs bij een gezond gewicht. Hoge bloeddruk is momenteel een groot probleem onder kinderen. Het is volgens de onderzoekers een toenemend probleem.

Bovendien hebben kinderen die hoge bloeddruk ontwikkelen op jonge leeftijd dit vaak ook op volwassen leeftijd. Hoge bloeddruk vergroot de kansen op hart- en vaatziekten.

Het is niet zielig om je kind water te leren drinken. Water leren drinken is een zeer belangrijk en onmisbaar onderdeel van een gezond voedingspatroon.

Bron: Clinical Nutrition ESPEN en factsheet ABCD-studie

Heb jij ook hulp nodig bij je dieet

Ga dit niet alleen aan
Maak een afspraak
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 06-01-2024L. Kesojan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram