hello world!
Published: 16 oktober 2016

Sunday funday or knowledge day :)

Door middel van een korte introductie over de spieren wil ik jullie vragen om de onderstaande vraag te beantwoorden.

Zowel mensen als dieren hebben spieren. Bij de dieren zijn ze vaak minder goed zichtbaar doordat ze bijvoorbeeld met een vacht bedekt zijn. Echter heeft elke diersoort een andere groep spieren die sterk zijn.

Leeuw: bij een leeuw zijn de kaakspieren sterk ontwikkeld en zorgen voor een goede bijtkracht. Doordat de kaken van een leeuw kort zijn kunnen ze zelfs de schedel van een prooi doorboren.

Kangoeroe: bij een kangoeroe zijn de achterpotten sterk ontwikkeld om vooruit te komen. Met name de kuitspieren spelen een belangrijke rol. De normale kruissnelheid van kangoeroe is wel 50 km/uur.

Kolibrie: bij een kolibrie zoals bij alle vogels is de borstspier allerbelangrijkste spier. Bij een kolibrie is deze extra ontwikkeld, zeker als je razendsnel moet fladderen. Per seconde gaan de vleugels soms wel tot 90 keer op en neer.

Olifant: bij een olifant zit de subtiele kracht in zijn slurf die bestaat grotendeels uit spieren die onafhankelijk van elkaar door zenuwen worden aangestuurd.

VRAAG:

Welke spier is de sterkste bij de mens en welke evolutionaire functie heeft ie gehad?

Heb jij ook hulp nodig bij je dieet

Ga dit niet alleen aan
Maak een afspraak
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 06-01-2024L. Kesojan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram