hello world!
Published: 28 juli 2017

Vrijdag=weetjesdag!

  1. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat zoetstoffen leiden niet tot gewichtsverlies. Het lijkt er zelfs op dat op lange termijn vertoont consumptie van zoetstoffen een verband met gewichtstoename, toename van middelomtrek, verhoogd bloeddruk, metabool syndroom, hart- en vaatziekten en suikerziekte (DM type 2).
  2. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 50% van de kinderen vanaf 5 jaar en ouder die extra vitamine D zou moeten krijgen het niet krijgt. Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium uit de voeding voor o.a. sterke botten en tanden.
  3. In 2040 zullen 9,1 miljoen mensen overgewicht hebben blijkt uit het rapport van RIVM. Zorg dat je gezond eet en voldoende beweegt voor een gezonde leefstijl.
  4. Een arts in opleiding krijgt gedurende 6 jarige opleiding slechts 29 uur les over voeding.  Misschien is het toch verstandig om een diëtist(e) te bezoeken als je vragen over de voeding hebt.
  5. Wist je dat veel zitten kan leiden tot vervroegde sterfte?  Mensen die meer dan 8 uur per dag zitten, hebben 10% tot 27% hoger risico op vervroegde sterfte t.o.v.mensen die minder dan 4 uur per dag zitten. Hierbij is echter rekening gehouden meet leefgewoonten die tot vervroegde sterfte kunnen leiden, zoals roken.

Heb jij ook hulp nodig bij je dieet

Ga dit niet alleen aan
Maak een afspraak
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 06-01-2024L. Kesojan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram