hello world!
Published: 23 oktober 2017

Wereldwijd 124 miljoen kinderen met OBESITAS

Uit de recente cijfers verschenen in het gezaghebbende tijdschrift The Lancet blijkt dat obesitas afgelopen 40 jaar flink toe heeft genomen. De onderzoekers hebben gegevens uit 200 landen geanalyseerd en de uitkomsten zijn schrikwekkend.

Uit het onderzoek blijkt dat het aantal kinderen met obesitas flink is toegenomen sinds 1975. Vandaag de dag is het aantal jongens met obesitas gestegen naar 74 miljoen. Voor meisjes gaat het om een toename naar 50 miljoen. Naast de 124 miljoen kinderen met obesitas zijn er ook nog ongeveer 213 miljoen kinderen met overgewicht. 

Echter zijn er wereldwijd ook veel kinderen met ondergewicht. Het betreft 75 miljoen meisjes en 117 miljoen jongens. Het overgrote deel van deze kinderen (bijna 2/3) woont in Zuid-Azië.

Het zijn angstaanjagende feiten waarbij zowel overvloed aan voedsel als tekort daaraan gezondheidsrisico's met zich meebrengen voor de huidige en toekomstige generaties.

Heb jij ook hulp nodig bij je dieet

Ga dit niet alleen aan
Maak een afspraak
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 06-01-2024L. Kesojan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram