hello world!
Published: 31 januari 2017

Wist je dat....????

Vandaag fitness weetjes over de evolutie van de mens en de rol van de rugspier.

Hoe komt dat een mens zulke sterke rugspieren heeft?

Bij onze voorouders hebben de grote ronde spier en de brede rugspier een rol gespeeld bij de verplaatsing op vier poten. Met de overgang naar het leven in bomen zijn deze spieren ontwikkeld tot zeer krachtige spieren om de verplaatsing verticaal mogelijk te maken. Uiteindelijk hebben onze voorouders steeds meer op de grond geleefd en dus steeds meer op twee poten gelopen. Toch konden ze nog goed klimmen. Dat is de reden dat de mens nu nog hele sterke rugspieren heeft die ervoor zorgen dat we ons lichaam rechtop kunnen houden. Ook kunnen we nog steeds in bomen klimmen.

Wat is het verschil in de bewegingsapparaat tussen een mens en een aap?

Het verschil zit eigenlijk in de ontwikkeling van onze onderste ledematen. Deze zijn bij de mens gericht op verplaatsing op twee benen en daardoor inmiddels flink ontwikkeld. Ons bovenlichaam en onze bovenste ledematen hebben nagenoeg dezelfde bouw en proporties als dat van een aap. Het is een grote misverstand wanneer mensen denken dat apen lange/ grote armen hebben. Wij hebben lange benen!

 

Heb jij ook hulp nodig bij je dieet

Ga dit niet alleen aan
Maak een afspraak
KWALITEITSGEREGISTREERD tot 06-01-2024L. Kesojan
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram